Pasiruoškime paukščių auginimo sezonui
Paukščių auginimas – tai atsakingas ir nemažo pasiruošimo reikalaujantis procesas. Norint, kad maži viščiukai būtų sveiki ir priaugtų reikiamo svorio, svarbus kiekvienas paukščių auginimo žingsnis, nuo pasiruošimo prieš atvežant viščiukus iki paskutiniųjų auginimo dienų. Siekdami geriausios paukščiukų auginimo patirties, dalinamės su jumis pagrindiniais auginimo technologijos etapais, kurie yra parengti remiantis mūsų specialistų rekomendacijomis. Kaip pasiruošti paukščiukų atvykimui? Svarbiausia tinkamai paruošti paukštidės patalapas:
- išplauti ir išdezinfekuoti auginimo patalpas, šėryklas, girdyklas ir kitą inventorių;
- sušildyti auginimo patalpas – šildymą reikėtų palaikyti mažiausiai 24 val. iki paukščiukų atvykimo, kad būtų stabilizuota temperatūra ir santykinis oro drėgnis. Patalpoje turi būti tokie temperatūros ir drėgnio parametrai: oro temperatūra 30°C, santykinis oro drėgnis 60-70 %, grindų temperatūra 28-30°C;
- pripildyti lesyklas, kad paukščiukams atvykus, lesalas būtų paruoštas. Būtina užtikrinti, kad paukščiukai nuolatos turėtų švaraus vandens (temperatūra turėtų būti 18-21°C;
- tolygiai pakloti kraiką, kad jo sluoksnis būtų apie 2-5 cm.